26 Ocak 2013 Cumartesi

UXfinance zirvede bankacılık ve finans bulustu-Yılmaz Parlar

UXfinance 2013, bankacılık ve finans alanında kullanılabilirliğin artırılarak, daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaratılması amacıyla uluslararası uzmanları sektör profesyonelleriyle buluşturdu.

25 Ocak 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilen UXfinance 2013, bankacılık ve finans alanında kullanılabilirliğin artırılarak, daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaratılması amacıyla uluslararası uzmanları sektör profesyonelleriyle buluşturdu. İnternet bankacılığı, mobil bankacılık, ATM, çağrı merkezi gibi alternatif dağıtım kanallarına yönelik yeni trendlerin ayrıntılı olarak incelendiği etkinlikte, kullanıcı deneyimi tasarımı ve kullanılabilirlik alanında dünyanın önemli isimleri konuşmacı olarak yer aldı. UXservices tarafından düzenlenen UXfinance 2013, bankacılık ve finans sektöründen uzmanları ağırladı. UXservices tarafından düzenlenen UXfinance 2013, bankacılık ve finans alanında kullanılabilirliğin artırılarak daha iyi bir kullanıcı deneyimi oluşturulması hedefiyle sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Uluslararası alanda önemli isimlerin konuşmacı olarak yer aldığı etkinlik, 25 Ocak 2013 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. UXfinance 2013’te kullanıcı deneyimi tasarımı ve kullanılabilirlik alanında dünyadaki yeni trendler ele alınırken, küresel çapta en iyi uygulamalar (best practices) incelendi. UXservices yöneticilerinden Emrah Yayıcı, “UXfinance 2013, genel çerçevesi ve ele aldığı konular anlamında Türkiye’de ilk kez düzenlenen bir etkinlik. Bankacılık ve finans sektörüne önemli katkıda bulunduğunu düşünüyoruz. Her biri dünyada tanınmış, daha önce bu alanda önemli dönüşüm projelerini hayata geçirmiş isimler UXfinance 2013’te konuşmacı olarak yer aldı” dedi. 
Emrah Yayıcı, şu noktalara dikkat çekti: “Bankacılık sektöründe internet bankacılığı ve çağrı merkezi gibi eskiden ‘alternatif’ dağıtım kanalları şeklinde ifade edilen kanalların kullanım oranları, bugün şube kullanım oranlarını büyük ölçüde geçmiş durumda. Bu nedenle bankalarımız, bu kanalları artık ‘alternatif’ olarak adlandırmıyor. 3G kullanımı ve akıllı telefonların penetrasyonuyla, bu kanallara mobil bankacılık da eklendi. Bu durum bankalarımızın ajandasında kullanıcı deneyimi tasarımı ve kullanılabilirlik konularını liste başına getirmiş durumda. Dünyadaki en iyi uygulamaların tartışıldığı UXfinance etkinliği ile bu dönüşüme katkı sağlamayı hedefledik”. 


UXfinance 2013 finans ve bankacılık
sektöründe daha iyi bir kullanıcı deneyimi için yürüttükleri çalışmalarla dikkat çeken dünyanın en saygın isimlerini ağırladı. 
 
UXfinance 2013’ün açılış konuşmacısı Oversea Chinese Banking Corporation Limited (OCBC) Deneyim Tasarımı Bölüm Başkanı Bojan Blecic, kullanıcı dostu bankacılık deneyimi tasarımı konusundaki uzmanlığının yanı sıra müşteri odaklı organizasyonlar yaratılmasına yönelik yürüttüğü çalışmalarla dünyada alanında saygın isimler arasında yer alıyor. Blecic, UXfinance kapsamında, “E-Bankacılığı yeniden şekillendirmek: iPhone ve iPad Uygulamaları” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. 

 
Etkinlikte yer alan bir diğer konuşmacı ise National Australia Bank’te (NAB) Müşteri Deneyimi Tasarımcısı olarak görev alan Harriet Wakelam. Finansal servislerde müşteri deneyiminin en doğru, kolay ve gerçekçi şekilde tasarlanmasına yönelik çalışmalar yürüten Harriet Wakelam, bu anlamda hayata geçirdiği yeniliklerle de tanınıyor. Wakelam yaptığı konuşmasında, müşteri merkezli tasarım, tasarım düşüncesi ve hizmet tasarım tekniklerinin bankacılık hizmetlerinin gelişimine ne şekilde katkıda bulunabileceğine dair düşüncelerini aktardı. 
 
User Experience Professionals Association (UXPA) Başkan Yardımcısı Carol Smith de etkinliğin konuşmacıları arasında yer alıyor. Finans ve sigortacılık sektörlerine yönelik danışmanlık hizmetlerinde deneyime sahip olan Carol Smith, “Geçmişteki, Günümüzdeki ve Gelecekteki Finansal Deneyimler” başlıklı konuşmasında tecrübelerini UXfinance 2013 katılımcılarıyla paylaştı. 
 
UXfinance hakkında ayrıntılı bilgiye ve kayıt formuna
http://www.uxservices.com/uxfinance.html  adresinden ulaşılabiliyor

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder