9 Ekim 2013 Çarşamba

Magna Yeni Fabrikasını Türkiye'de açtı-Yılmaz Parlar








New Page 1


EKONOMİ PROFİL



 








 




HABER/YILMAZ PARLAR




MAGNA TRİM ÜRÜNLER ÜRETEN FABRİKASINI  AÇTI 
Toplam 11.800 metrekarelik alanda bir yıllık faaliyette bulunan fabrikanın resmi açılışı   8 Ekim 2013 tarihinde gerçekleşti. Görkemli açılış törene Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı ve Otomotiv İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Kabatepe, Magna International Avrupa Başkanı Günther Apfalter, Renault, Ford,Fiat’ın temsilcileri katıldı. Kalabalık basın grubu töreni izledi.
 










Tören sonrası Basın toplantısında soruları cevaplıyan Magna International Avrupa Başkanı Günther Apfalter “Yatırımlara devam edeceklerini, geçen yıl itibari ile toplam şirketlerin çiroları 30.8 milyar dolar olduğunu 4 milyar doları yatırımlara ayırdıkarını söyledi. 
Ford otosana ürettikleri ön ve arka tampon paneller hacimli ürünler oluşundan lojistik açıdan maliyetli oluyordu ancak Türkiye’de üretmekle maliyetleri düşürerek paylarına düşen rekabet şansı yarattıklarını ifade etti.
Magna, Kocaeli kartepe bölgesinde açtığı fabrikada otomotiv dış parça, ayna ve tasarım cam üretilmektedir.

Törende konuşan Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Kabatepe “Magna’nın Kocaeli’nde üreteceği dış trim ürünler fonksiyon, görünüm ve müşterilerin gözüne çarpması bakımından araçlar için çok önemlidir. Hiçbir hatayı affetmeyecek bu parçalar dizayn, dayanıklılık, estetik ve kalite açısından Magna deneyimleri sayesinde bu modern tesiste Ford Transit aracımızın başarısına destek ve ortak olacaktırdedi.

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ise yaptığı konuşmada  "Belediye olarak ilçemize yatırım yapmak isteyen girişimcilerin her zaman yanlarındayız. Kartepe, sanayisi, ticareti ve
turizmiyle ekonominin her alanında gelişen bir bölge ve Magna’nın da bölgemizde yer
almasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Bu önemli yatırımın çok başarılı olmasını diliyorum.”
dedi.

 Magna International Avrupa Başkanı Günther Apfalter; “Gelişmekte olan pazarlardaki
istikrarlı büyüme stratejimiz kapsamında, yeni tesisimiz otomotiv dış parça ve ayna üretimi
için Türkiye’de kapılarını açıyor. Büyümekte olan küresel adımlarımız sayesinde,
müşterilerimize çok daha kapsamlı bir hizmet sunabileceğiz” şeklinde konuşarak yatırımların devam edeceğini vurguladı.
Kocaeli, Magna’nın Türkiye’deki operasyonlarının ikinci lokasyonu olacak. Şirketin
Magna Seating birimi 2003 senesinde Gölcük’te seri üretim araç koltuğu üreten bir tesis
açmıştı.
Otomotiv tedarikçisi Manga 314 operasyonu, 89 ürün geliştirme ve satış merkezine sahip  ile 29 ülkede faaliyet göstermekte olup  123.000 çalışanı, olduğunu ilgilerden öğreniyoruz.  
Ayrıca  Magna’nın Hisseleri Toronto Menkul Kıymetler ve New York Menkul Kıymetler
borsasında işlem görmekte olduğunu ilgililer sözlerine ilave ettiler.   
Açılış kurdele kesiminden sonra Fabrika birlikte gezildi departman sorumlulardan bilgiler alındı. İlk ürün Ford Tampona protokol imzalarını attı. Elbette bizde imza yerine adımızı soyadımızı yazmayı ihmal etmedik. Nede olsa müzede sergilenecek.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder