27 Mayıs 2015 Çarşamba

Uluslararası İşbirliği Platformunun (UİP)- Prof. David Gosset-''Yeni İpek Yolu"-Yılmaz Parlar








New Page 1


EKONOMİ PROFİL



 














 




HABER/YILMAZ PARLAR



YENİ İPEK YOLU
İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi İletişim Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu'nda, 25 Mayıs 2015 tarihinde, ekonomi, siyaset ve diplomatik alanda çok projeyi hayata geçirmeyi sağlayan Uluslararası İşbirliği Platformunun (UİP) kurul üyesi ve Çin Temsilcisi  Prof. David Gosset (Academia Sinica Europaea Müdürü) tarafından, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Politik Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Profesörü Prof. Dr. İlter Turan moderatörlüğünde, ''Yeni İpek Yolu; Türkiye - Çin İlişkilerinde Yeni Dönem'' başlıklı konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Uluslararası İşbirliği Platformunun (UİP) Kurucu ve Organizasyon Komite Başkanı Cengiz Özgencil, Prof.Dr. Kerem Alkin, Kurul üyesi Angola Devlet Türkiye temsilcisi Ceren Çerçiler ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy Başta olmak üzere UİP kurul üyeleri ve öğretim üyeleri katıldılar.
 2015 ICP Forumu'nda, “Yeni İpek Yolu” tartışılacağı temalarından biri olacağı  ''Yeni İpek Yolu; Türkiye - Çin İlişkilerinde Yeni Dönem'' konulu konferansta Prof.Dr. Kerem Alkin,zaman zaman katkıda bulunarak Türkiye’yi ön plana çıkaran gurur verici konuşmaları dikkatlerden kaçmadı.
Yeni İpek Yolu üzerinde görüşlerini paylaşmak için İstanbul'daki Ticaret Üniversitesi tarafından davet edilen Avrupa-Çin Forumu'nun Kurucusu David Gosset’in konferansında Çin Rönesans, değişimin 21. yüzyıl önemli faktörü bağlamında Çin Devlet Başkanlığın "Büyük Stratejisi" olarak ne düşündüğünü sundu.
Yeni İpek Yoluna destek vermeyi amaçlamayan Gosset, Yeni İpek Yolu Girişimi kurdu.
Gosset, kendi kıta ve deniz boyutlarda hem "Tek Kayış, Tek Yol" vizyonu Türkiye için potansiyel derin olumlu etkileri olduğunu açıkladı.
Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) bir üyesi olarak, Türkiye'nin sadece aynı zamanda Afrika kıtasını saracak Çin ve Avrupa fakat arasındaki bağlantıları derinleştirmek değil Yeni İpek Yolu, barış ve refah için bir yol, birlikte inşa edebilirsiniz.

Afrika’dan hammadde alıp bitmiş ürün satan Çin’in değerli maden ve petrolün tüm ithalat kalemlerine oranı, yüzde 95 seviyesinde seyreden Afrika’daki  ekonomik ilişkilerle hamlelerine ve bunun yüzde 17 ini kapsayan Angola,hakkında Angola Devletin Temsilcisi UİP kurul üyesi Ceren Çerliler konferansta fikirlerini ve gözlemlerini paylaştı.
Konferans sonrası Uluslararası İşbirliği Platformunun (UİP) Kurucu ve Organizasyon Komite Başkanı Cengiz Özgencil tarafından Prof.David Gosset’e Dünya’da ilk kez verilen konferansların Anadolu topraklarında olduğuna dair  sembol ve şekillerle örneklendirilen çok orijinal plaket takdim edildi.
Ayrıca Prof.David Gosset’e Bebek Hotelde onuruna resepsiyon verildi..

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy, ile yaptığımız söyleşide,    Genç girişimcilerin UIP 2015 formundaki ilgili rolünü sorduğumuzda; TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy Genç iş adamların ve Genç iş kadınların girişimlerine odaklı çalışmalarını faaliyetlerini sıralayarak “Dünya ekonomik dinamiklerinin gelişmekte olan pazarları yeniden şekillendirildiği bir dönemde bulunduğumuz coğrafyada değişen dengeler, yeni alternatif arayışlarına ihtiyaç duyulmasına, ve geleceğimizi şekillendirecek yeni dinamiklerle işbirliği, en hayati konulardan biri olarak karşımıza çıkmakta olduğu gerçeğinde genç liderlere düşen payının önemi çok büyük” sözleriyle Genç liderlere dikkat çekti.
Prof. David Gosset Uluslararası İşbirliği Platformu ile fikir alış verişinde bulunarak, 2015 ICP Forumu'nda, Yeni İpek Yolu”  katılımcılar tarafından tartışılıcağı “temalarından biri olacağı kararlaştırıldı. 
David Gosset CEIBS at Academia Sinica Europaea müdürü ve Avrupa-Çin Forumu'nun kurucusu küresel ilişkiler ve uluslararası ilişkiler uzmanıdır. Fransızca, İngilizce ve Çince bilen Gosset üst Fransız kurum ENA (Ecole Nationale d'Administration), Davos Dünya Ekonomik Forumu Küresel liderlik Programı, Washington DC Johns Hopkins Üniversitesi'nde ders verdi, aynı zamanda üst kısmında büyük çokuluslu şirketler için Fortune 500. Gosset Academia Sinica Europaea, Avrupa ve Çin arasında bir entelektüel arayüz kurdu ve o da Avrasya'nın iki kenarı arasındaki kapsamlı diyalog için koşulları yarattı. Euro-Çin Forumu'na kurmuştur. Eski Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Avrupa-Çin Forumu "2002 yılından bu yana Avrupa ve Çin medeniyetleri arasındaki alışverişi için benzersiz bir platform" olduğunu düşünmektedir. Bir sinolojist, Profesör Gosset Çin'in dönüşüm ve küresel etkileri üzerinde yoğun yazılar yazdı. Onun yorumları Uluslararası New York Times yayınlandı - Eski International Herald Tribune - Ayrıca, Huffington Post, Forbes ama büyük Asya ve Çin medyasında. Gosset Çin Merkez TV (CCTV), Bloomberg TV, CNN, Rusya TV ve diğerleri için yorumladı. Onun analizler Economist Intelligence Unit tarafından yayınlanmıştır. 31 Aralık 2014 tarihinde Fransa Cumhuriyeti François Hollande Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan kararname ile Gosset Onur Lejyonu (Chevalier de la Légion d'Honneur) Şövalyesi oldu. Gosset ayrıca Academia Sinica Europaea ile yaptığı çalışmalarla, İspanya Kralı sonra, Juan Carlos I tarafından "Sivil Düzenin Haç" ödülüne layık görüldü. Gosset çeşitli Avrupa Şirketleri ve Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.
yilmazparlar@yahoo.com






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder