10 Ekim 2018 Çarşamba

Türkiye-Vietnam İş ve Yatırım Forumu-Yılmaz Parlar








































































New Page 1


EKONOMİ PROFİL



 














 










Marifet düşmemek değil… Marifet düştüğünde kalkabilmekdir.

Türkiye-Vietnam İş ve Yatırım Forumunda konuşan, DEİK Başkanı Nail Olpak, Anka kuşu gibi küllerinden doğan Vietnam’a övgülü sözü aslında herkesi ilgilendiren bir sözdü.




8 Ekim 2018 pazartesi günü Wyndham Grand Hotelde Türkiye-Vietnam İş ve Yatırım Forumu düzenlendi.


DEİK Başkanı Nail Olpak, DEİK/Türkiye-Vietnam İş Konseyi Başkanı Ali Tezölmez, Vietnam Ulusal Meclis Başkanı Nguyen Thi Kim Ngan, T.C. Ticaret Bakanı Yardımcısı Teyide Muhtaç.açılış konuşmaları yaptı.




Vietnam Ulusal Meclisi Başkanı Nguyen Thi Kim Ngan "Vietnam-Türkiye iş hacmi 2017 sonu itibarıyla 2 milyar doları aşmış durumda. Türk yatırımları 708 milyon dolarlık yatırımla Vietnam'a yatırım yapan ülkeler arasında 26. sırada yer alıyor" bilgileriyle daha üst sıraya çıkarmak niyetinde olduklarını söyledi.

Türkiye Yatırım Ofisi Dr. Bilal İlhan, Ekonomik Araştırma Koordinatörü Türkiye’de Yatırım Ortamını anlatdı.



Vietnam Yatırım Filmi gösterimden sonar Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Cao Quoc Hung, Vietnam’da Ticaret ve Yatırım Ortamını sundu.

DEİK/ Türkiye-Vietnam İş Konseyi Başkanı Ali Tezölmez, Vietnam’da İş İmkanları ve Türk Endüstri Parkı sunum gerçekleştirdi.



DEİK Başkanı Nail Olpak, Vietnam Ulusal Meclis Başkanı Nguyen Thi Kim Ngan, Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Dang Hoang An, Vietnam Ulusal Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkanı Nguyen Vab Giau, DEİK/Türkiye-Vietnam İş Konseyi Başkanı Ali Tezölmez’in katılımları ile VPMilk ve Egerest Enerji Danışmalık, Mühendislik Hizmetleri AŞ ve Military Bank Security ile Global Investment Holding arasında iş birliği anlaşması imzalandı.




DEİK-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, Türk iş çevrelerinin, Vietnam’daki 700 milyon dolar seviyesindeki, yatırımlarını artırma fırsatını iyi değerlendireceklerine inandığını söyledi.

Olpak, "Türkiye ve Vietnam ekonomilerinin, birlikte çalışarak ve iş birliği yaparak büyümeye ve yeni nesiller için istihdam alanları oluşturmaya devam edeceğine inanıyorum. Her iki ülkenin ekonomik altyapısı, yetişmiş insan kaynağı, sahip oldukları iç pazar ve ihracat imkanları, büyüyen ve çeşitlenen üretim sektörleri buna müsait." dedi.

Vietnam Ulusal Meclisi Başkanı Nguyen Thi Kim Ngan AB-Vietnam Serbest Ticaret Anlaşması’nın yürürlüğe gireceğini bildirdi. Meclisi Başkanı Nguyen Thi Kim Ngan "GSYH’mizi 2020 yılına kadar 320-350 milyar dolar arasında tutmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir ve istikrarlı kalkınmayı ön planda tutmayı planlıyoruz. 2018 yılı itibarıyla Vietnam’a yapılan yabancı yatırım 333 milyar dolara ulaşmış durumda. Bunun 180 milyar dolardan fazlası sanayi, gayrimenkul ve turizm gibi doğrudan ekonomiye yatırılmış durumda. Vietnam-Türkiye iş hacmi 2017 sonu itibarıyla 2 milyar doları aşmış durumda. Türk yatırımları 708 milyon dolarlık yatırımla Vietnam’a yatırım yapan ülkeler arasında 26. sırada yer alıyor. Bunu artırmak mümkün” Açıklamalarında bulundu.




Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Dang Hoang An "Vietnam ve Türkiye arasında ticaret hacmi, 2008-2017 yıllarında 400 milyon dolardan 2 milyar dolara çıktı. Vietnam’ın Türkiye’ye cep telefonları, deri ayakkabılar ve tekstil ürünleri ihraç ettiğini görüyoruz. Türkiye de Vietnam’a daha çok kimya ürünleri ihraç ediyor. İki ülke arasındaki yatırımlar da iyi gidiyor ama potansiyelimiz daha yüksek." Bilgileri paylaştı.

Forum iki ülke iş adamlarını B2B şeklinde workshopla sona erdi.



yilmazparlar@yahoo.com

1 yorum:

  1. Le_Meridian finansman hizmetinin marihuana çiftlik projemi finanse etmem için bana nasıl 2,000,000,00 USD tutarında kredi verdiğine dair bir tanıklık paylaşmak istiyorum, minnettarım ve bu yasal fonlama şirketini işini büyütmek isteyen birisiyle paylaşmaya söz verdim Project.the şirket İngiltere / ABD fon şirketidir. Finans desteği isteyen herkes, lfdsloans@outlook.com adresinden veya lfdsloans@lemeridianfds.com adresinden onlarla iletişim kurmalıdır. Benjamin, başvuranların işlerini kolaylaştırmak için 1-989-394-3740 no'lu whatsapp sayfasındadır.

    YanıtlaSil