21 Nisan 2014 Pazartesi

ERENSAN-YILMAZ PARLAR









New Page 1


EKONOMİ PROFİL



 














 




HABER/YILMAZ PARLAR







ERENSAN’“MADE İN YOZGAT”

 “Tamamı yerli hammadde kullanıyor olmamız ve istihdamı da katarsak ülke ekonomisi için ciddi bir katma değer yaratıyoruz diyebilirim”

Isı sektörünün ülkemizdeki öncü markalarından Erensan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eren ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren, ısıtma sektörü, sektörün mevcut durumu ve geleceğinin yanı sıra enerji verimliliği  konularıyla ilgili konuları Point Barbaros Hotelde gerçekleşen basın toplantısında basın mensuplarına açıkladı.

Bugüne kadar 25 milyon TL’lik yatırım yaptıkları Yozgat’taki tesis için 5 milyon TL’lik ilave yatırım planladıklarını söyleyen Erensan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Eren:
Türkiye için rol model olduk



“Şirketimizin yüzde 25’in satın alan Atlantic Grup ile gerçekleştirdiğimiz ortaklığın ardından Yozgat’taki tesisimizi büyüttük. Erensan olarak bugüne kadar Yozgat’a 25 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik. Kısa ve orta vadede geliştirdiğimiz yeni ürünlerin üretimi için 5 milyon liralık ayrıca bir yatırım ve sağladığımız istihdamı yüzde 20 artırma hedefimiz var.  ortaklık modelinin ekonomi çevrelerince cari açığa reçete olarak bir rol model olduk.” dedi. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eren “Tamamı yerli hammadde kullanıyor olmamız ve istihdamı da katarsak ülke ekonomisi için ciddi bir katma değer yaratıyoruz diyebilirim” diyen Eren, “Dünya ‘Made in Yozgat’ imzalı kazanlar kullanmaya başladı. Yozgat işçisinin yaptığı ürün bugün İtalya’da Torino Hastanesi’nde , İngiltere Cambridge Üniversitesi’nde, Avusturalya’da insanların evlerinde, Afrika'da süt ürünleri üreten mandıralarında, Kazakistan'da yağ fabrikasında, Rusya'da şehirlerin ısıtılmasında, Meksika’da kozmetik fabrikasında  ve  yaklaşık 100 ülkede çalışıyor. Biz de bunu istikrarlı bir biçimde geleceğe taşımak istiyoruz”  şeklinde gelece vurgu yaptı.
Isıtma sektöründeki son trendler, Avrupa ve dünyanın odaklandığı enerji verimliliği, Erensan’ın yüzde 100 yerli üretimle geliştirdiği ürünler, Erensan’ın  2007’den  bu yana  yürüttüğü Ar-Ge çalışmaları sayesinde üretimine başlanan Atık Isı Kazanlarının sektöre ivme kazandırması, Erensan’ın yeni ürünleri ile katılacağı 2014 Sodex Fuarı öncesi genel değerlendirme, Erensan-Atlantic Ortaklığı konularını işleyen toplantıda  
 Ayhan Eren,ayrıca  “Isıtma sektörü, inşaat ve sanayi yatırımları sektörüne bağlı ürünler geliştirerek, söz konusu sektörlerde yaşanan değişimlere paralel bir seyir izliyor. Dolayısıyla İnşaat sektöründeki büyüme; TOKİ ve  özel sektör yatırımlarının yanı sıra Binalarda  Enerji Verimliliği Kanunu (BEP), ısıtma sektöründe talep artışı yaşanmasına sebep oldu. Binalarda Enerji Verimliliği Kanunu sayesinde 2000 m2 den büyük binalarda Merkezi Sistem Kazan Kullanımı şartı ile Merkezi Sistem Kazan satışlarında bir büyüme gerçekleşti. Kentsel Dönüşüm yasasıyla depreme dayanıklı olmayan binaların yeniden yapılandırılması veya yıkılarak yeniden yapılması da başlayınca ısıtma sektörü hareketli bir döneme girdi” diyerek sektör hakkında bilgileride verdi.
 Eren “Dünya çevreye duyarlı, enerji verimliliği ve tüketimde tasarruf sağlayan ürünlere odaklandı. Enerji verimliliği çıkan yasa ve yönetmeliklerle, yapılan uluslararası anlaşmalarla zorunlu hale gelmeye başladı. Enerji verimliliği yasası ile kaliteyi düşürmeden, ekonomik kalkınma ve sosyal refahı engellemeden enerji tüketimini en aza indirmek amaçlanmaktadır. Bu noktada Türkiye’nin kendinden yoğuşmalı ilk kazanını da üreten Erensan bunun yanında geniş ürün gamı ile enerji verimliliği ve sektörde önemli bir açığı kapatıyor.
Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak için Sodex Fuarı’nda olacağız. İtalya MCE Fuarı Erensan açısından oldukça verimli geçti. Çok büyük işbirlikleri gerçekleştirdik ve önemli siparişler aldık. 7-10 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Sodex Fuarı’nda  yerli ve yabancı katılımcıları ağırlayacağız.” dedi.
  yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder