28 Temmuz 2018 Cumartesi

Kastamonu Tosya’da İşsizlik Sıfır-Yılmaz Parlar







































































New Page 1


EKONOMİ PROFİL



 














 









Kastamonu Tosya’da İşsizlik Sıfır

2018 Kastamonu Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında uluslararası yabancı basın mensupları, 16-19 Temmuz günleri Kastamonu'nun tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etmek için geldikleri Kastamonu'da Tosya ilçesini de gezdiler. 

Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ve Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin makamlarında Yabancı basın mensuplarına Tosya ilçesinin tarih ve kültür zenginliği hakkında bilgi sundular. İlçede işsizliğin“0” sıfır olduğunu söylediler. 

Tarihi dört bin geçmişe dayanan Tosya tarihi süreç içerisinde Kuzey batı Anadolu’da ekonomi merkezi olan önemli bir ilçemiz. Bugünde yine ekonomi değerini korumaktadır.

Tarım hayvancılık, sanayi, ekoturizm, ilçenin başlıca işgal etdiği sektörler. 
Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Beş organize sanayini bulunduğunu, Türkiye’nin kapı üretiminin yüzde 30'unu ilçenin karşıladığını,15 bin kapı üretimin yapıldığını, Tekstil alanında kıl tela üretiminde yüzde 80 oranında Türkiye ihtiyacını karşılıdağını aktardı.
Başkanı Kazım Şahin, İlçede pirinç festivali düzenlendiğini, Tosya Sarıkılçık pirincinin dünyaca ünlü marka olduğunu söyledi..

Basın Yayın Dairesi Başkanı Habib Kaya gezi amacı hakkında bilgi verdi.
Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Orman içinde Sekiler köyü Yeşil gölet piknik alanda basın mensuplarına yemek verdi.

Jeneratör, hertürlü davet için malzemeleri gölet piknik alana taşıyan Tosya Belediyesince hazırlanan mangal keyfi yabancı ziyaretcileri çok memnun etdi. Orkestranın müziğiyle geleneksel oyunlarımızı oynadılar. Tabiat harikası Doğal kültürel mirasımız bölgeye hayran kaldılar.

Tosya öncesi Daday ilçede At Eğitim merkezine gidildi. At Eğitim merkezi Nihal Gül yine Atla gelişim uzmanlarından duayen isim İlginay Gobut Göksel ile proje geliştirdiklerini bölgeye turizm için mükemmel ivme kazandıracaklarını söyledi.
Basın mensuplarından arzu edenler ata binerek kırsal turizm nimetlerinin keyfini çıkardılar.

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder