5 Eylül 2016 Pazartesi

GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİNDE SECURİTAS GÜVENLİĞİ-YILMAZ PARLAR


































New Page 1


EKONOMİ PROFİL



 














 














GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALLERİNDE 
SECURİTAS GÜVENLİĞİ

Türkiye’de, 9 bölge ofisi, 10 şube ofisi olan, 305 kişilik idari kadrosuyla 21 segmente 600’ü aşkın kuruluşa 2066 hizmet noktasına güvenlik hizmeti veren Securitas güneş enerjisine yönelik çözümleri anlatmak üzere 2 Eylül 2016 Salı günü İstanbul Modern Sanatlar Restaurant’ da kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Publica İletişim Reyhan Özdemir Koordinatörlüğünde, gerçekleşen toplantıya enerji sektörünün rüzgar gülleri, enerji santralleri ve dağıtım alt segmentlerinde güvenlik hizmeti sunan Securitas’ın Enerji Segmenti Lideri Anıl Akalın, ürün lideri Alper Seyhan, kıdemli Halkla ilişkiler uzmanı Elif Duygu Koca katıldılar.

Ekonomik krizlerin yaşandığı yıllar haricinde artan üretim, birincil enerji tüketimini arttırmıştır. Tüketim içindeki payı artırma politikalar geliştiren ekonomisinde enerji yoğunluğu nedeniyle kaynak çeşitliliğine giden Türkiye temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmiştir. Enerji sektörünün güneş enerjisi santrallerinde yatırım maliyetleri oldukça yüksek oluşu, Enerji amaçlı tesislerde çevresel koruma, güvenlik ve uyarı sistemlerin önemini artırmıştır. Terör örgütlerinin varlığı bölgelerdeki sosyo-ekonomik şartlar belli kırılganlıkları da beraberinde getirmektedir. 

Bu çerçevede mevcut risk haritaları, niteliklerinin gözden geçirilmesi, risklerin minimize edilmesi koruyucu unsurların konuşlanması konusunda güvenliği olan ihtiyacı artırmakdadır.

Küresel tedarik zinciri, üretim, nakliye, depolama tesisleri ve nihai tüketicilere dağıtım ağlarından oluşan, Farklı bölgelerde ortaya çıkan enerji güvenliği riskleri ve tehditleri incelendiğinde, genelde enerji güvenliğine, yönelik güvenlik tehditlerini küresel bir endişe kaynağı olarak değerlendirilmeye başlanmıştır. 
Üretim, dağıtım, enerji nakil hatları faaliyetlerini kapsayan, iş süreçlerindeki güvenlik risklerini ve ihtiyaçlarını analiz ettiklerini
 iş kazalarını önleme ve ihbar etme, risk danışmanlığı gibi farklı hizmet   ve sektörde  özel çözümler sunduklarını söyleyen Securitas Enerji Segmenti Lideri Anıl Akalın uzaktan izleme çözümleriyle maliyetler düşürken, akıllı kameralar sayesinde riskler önceden tespit edilerek önlemler alındığını, bu çalışmaları yaparken şirket know how’ından yararlandıkların hem riski hem maliyeti minimize ettiklerini ifade etdi. 
Segmente özgü bir şekilde oluşturdukları risk değer zinciri ile iş ortaklarına özel çözümler sunduklarını söyleyen Anıl Akalın, yürütülen güvenlik hizmetleri hakkında anlık veriler toplanmasını ve bu verilerin gerek Securitas içerisinde gerekse hizmet alan kurumlarla paylaşılmasını sağlayan sistem sayesinde Kalite kontrol ve hizmet kalitesini artırmayı, Daha hızlı iletişim ve tepki süreçleri oluşturmayı, verilen hizmeti sayısallaştırarak güvenliği ölçülebilir bir hizmet halinde sunmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Segmente özgü bir şekilde oluşturdukları Risk Değer Zinciri ile iş ortaklarına özel çözümler sunduklarını söyledi.
Ürün lideri Alper Seyhan anlık raporlama sağlamak, iş ortaklarına ve   Securitas’a hızlı bilgi akışı ve iletişim kolaylığı sağlamak amacıyla kullandıkları ve geliştirdikleri mobil çözümler sistemini açıkladı.

Yine Securitas hizmet verdiği, kullandığı teknoloji ve çözümler hakkında açıkladıkları bilgiye göre; Montaj süresince elektriksiz ortamda çalışabilen HAS sistemi, Mobil kamera sistemi ( montaj ve işletme dönemi), Montaj süresince teknoloji ve minimum elemanlı kadro ile entegre güvenlik hizmetleri, İşletme döneminde elemansız güvenlik, Teknoloji desteği ile günlük alarm izleme merkezi ile uzaktan devriye, Alarm sistemi ve alarm izleme merkezi ile sesli ve aydınlatmalı uyarı ile caydırıcılık, Alarm tanımlanması ile olay tespiti, Kontrol hizmetleri ile rutin kontrol, Olay esnasında kontrol hizmetleri desteği, Olay esnasında Kolluk güçlerini yönlendirme şeklinde sıraladılar. 

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder