9 Ekim 2019 Çarşamba

İnovatif Gelişim Zirve 19-Yılmaz Parlar














































































































































New Page 1


EKONOMİ PROFİL



 














 

























Sınırların ötesinde Bir şey Yok

İnovatif Gelişim Zirve 19

Öğrencileri değil her kesimi ele alacak, Ezberleri bozacak bir etkinliğe hazır mısınız gibi başlıkların yer aldığı “İnovatif Gelişim Zirve 19” iyi niyetli düzenlendiğine inansakda; Sloganında, “Öncelikle kişisel gelişimi, ardından da toplumsal kalkınmayı hedefliyoruz” sözlerine karşın tamamen yapıcı olarak doğruları yazmak durumdayız.

Zirve iştirakcılarından Dicle Kalkınma Ajansından bir temsilci yok…
Bakanlarımızın 12 milyar dolardan 20 milyar dolara iş hacmini artırmayı hedeflediği Türkiye - Irak Ticari İlişkileri konulu panelinde kimse yok… 

Ekonomist Prof. Dr. Harun Öztürkler, Erbil Gümrük Ataşesi Ersay Çete, Erbil Ticaret Ataşesi Zihni Tuğrul’un Türkiye - Irak Ticari İlişkileri ekonomi panelinde Mardin Ticaret odası-Sanayi odası Temsilcileri Üyeleri, Mardin’li ve Yakın çevre işadamları yok.


Hackathon, yarışmasında jüri yok. Danışman yok. Mardin’in ihtiyacı olan Tema yok…




Oysaki turizm endüstrisi, Mardin’in en önemli ekonomik sektörlerden birisi olabilir. Mardin’de tomurcuklanan girişimcilere, teknoloji meraklılarına ve turizm operatörlerine, sanayiyi geliştirmek için fikirlerini geliştirmek için bir Turizm hackathonu düzenlenir sanıyordum.

4-5 Ekim 2019 tarihleri arasında Mardin DİKA (Dicle Kalkınma Ajansı) konferans salonunda düzenlenen İnovatif Gelişim Zirve 19 “Sınırların ötesinde” zirve danışmanlarla daha nitelikli olabilir, fayda sağlıyabilir.

Turizm gelişimi, inovasyon ve girişimcilik, Bölgesel Ekonomik Kalkınma Stratejisinin bir parçasını oluşturur.
Turizm endüstrisine fayda sağlayacak yenilikçi ürün, hizmet veya araçları prototiplemek için kullanılacak analizlerin kapsayan Hackathon, turizm endüstrisini teşvik etmeyi ve pazara turistler için daha cazip gelecek ve uygulayıcılar için daha fazla gelir sağlayacak yenilikçi çözümler ve hizmetler getirmeyi hedeflenebilir düşüncesindeydik.




Gençlerin ülkemizdeki turistlerin kalışlarını daha anlamlı ve konforlu hale getirmek, servis sağlayıcılar (rehberler, müzeler, transfer şirketleri) ile ilgili projeler geliştireceklerini, sanıyorduk ülke turizm endüstrisi için benzersiz bir yazılım geliştirmede yarışı Umuyorduk.
Günümüzün rekabetçi döneminde, oradaki her şirket verimliliklerini ve etkinliklerini artırmak için yenilik arıyor. Bu yüzden Hackathon, temelde çeşitli alanlardan bir grup yetenekli insanın yenilik yapmak için bir araya geldiği bir olaydır. Hackathon, İnovasyona yol açar. Yetenek bulmada şirketlere fayda sağlar. Size yeni insanlarla tanışma fırsatı verir.




Hackathon, API kullanımını artırmada yardımcı olur. Hackathon, bir problemi çözmek için birkaç gün boyunca düzenlenen bir olaydır. Başarı metrikleri (yenilik ve yaratıcılık” gibi metrikler öznel olabilir, problem formüle etmeli, bir çözüm önermeli ve ürünlerinin prototipini göstermelidir. En iyi çözümler şirketten ödüller ve daha fazla işbirliği imkanı sunar.

Ayrıca doğru yer seçilmesi gerekir.  24 saat erişime sahip yer seçmek, Ayrıca, hackathon sırasında, temel yiyecekler içecekler sağlamak,

Yarışma sırasında takımlara tavsiyede bulunabilecek bağımsız uzmanlardan pazarlamacılar, iş analistleri, geliştiriciler ve diğerleri olmalı

yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder